dijous, 31 d’octubre del 2013

21ª trobada del claustre de l'Escola


El proppassat dissabte 19 d’octubre el Claustre de l’Escola Lliure El Sol ens vam reunir,  per a celebrar la nostra 21ª reunió anual.

El Claustre va valorar la feina realitzada per l’escola en aquests darrers anys, amb molts canvis dissenyats o ja en marxa. Ara és el moment que tots aquests canvis arribin a nosaltres, el professorat del claustre, perquè els puguem anar treballant i fent-los nostres, adaptant-los i incorporant-los a la formació. Planifiquem la feina del claustre, establint dinàmiques de treball per tal que tothom s’hi pugui sentir partícip ja sigui amb espais presencials o virtuals, que permetin garantir la coordinació i compartir la feina.

Som un claustre dinàmic, plural, divers en formació i experiència associativa o formativa. Un claustre que en el darrer any ha comptat amb més d’una vintena d’incorporacions, a qui aprofitant l’avinentesa vam donar una especial benvinguda.

La implantació de la nova normativa de formació del lleure ens ha de permetre enfocar els debats de fins on volem arribar. Tenim marcats els mínims, però els màxims i el com ho fem els decidim nosaltres. Us animo doncs a que participeu, perquè ens fem nostres els continguts a partir de la feina de cada Departament.

Ara fa un any que fèiem el trasllat de l’Escola a l’avinguda de les Drassanes, un espai singular on disposem de les millors aules per a la formació. Una oportunitat per a formalitzar i establir un projecte compartit amb l’Associació de Mestres Rosa Sensat, amb projectes de formació als diferents agents de l’educació: infants, joves, educadors i mestres. Entenent la idea de “l’infant com a protagonista”, els agents hem d’estar el màxim de coordinats, per tal de facilitar que l’infant trobi la seva felicitat.

EL Claustre va comptar també amb la conferència “Riure, ser feliç, etcètera”  amb Mariano Royo, Professor de Filosofia i assessor de centres educatius. Una conferència en clau d’humor que ens va fer riure i veure fins a quin punt és important desenvolupar el sentit de l’humor en la nostra vida quotidiana. La qualitat de l’humor i el nivell de consciència són vitals.
Perquè riure és una emoció humana produïda per una recepció conscient d’una situació inesperada. Riure reforça el nostre nivell d’autoestima, consciència emocional i de conducta, el sentit positiu de la vida, les bones emocions i bon sentit de l’humor. Tots ells elements indispensables per plantejar-se un estat de llibertat emocional. Us deixo amb una frase de Nietzsche: “La potencia intel·lectual d’un home es mesura per la dosi d’humor que és capaç d’utilitzar”

Per a finalitzar la trobada, vam esmorzar i vam fer els grups de treball pels diferents Departaments, on ens vam plantejar com utilitzaríem les noves  eines de gestió de l’escola i quins voldrem que siguin els reptes de futur per a l’Escola. Una feina que continuarà durant tot el curs, amb cada trobada i amb cada debat.

Espero que conjuntament puguem disfrutar, fent créixer l’Escola Lliure El Sol!

Núria Bolet
Presidenta de l'Escola Lliure El Sol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada